Je innerlijke onrust omarmen en er betekenis aan geven, maakt dat het een kracht wordt die jou gidst doorheen lastige situaties. 
Het wordt als het ware je interne kompas!

Lastige situaties, die ervaren we allemaal. Als we ons oncomfortabel voelen, dan kan zich dat uiten onder verschillende vormen: een verhoogde hartslag, de krop in de keel, klamme handen, een droge mond, druk op de borstkas of een knoop in de maag.

Deze fysiologische processen zijn echter veel intenser voor introverte personen. Want doordat de hersenen van introverten anders functioneren zijn ze gevoeliger voor de omgeving en prikkels. 
Door een verschillende opbouw van het centrale zenuwstelsel zullen er bij eenzelfde hoeveelheid prikkels meer fysieke reacties in het lichaam van introverten plaatsvinden. Zeker in sociale situaties. 

Introversie en extraversie zit dus diep verankerd in ons systeem met name in onze hersenen en in ons zenuwstelsel.

Het zijn de fysieke reacties in ons lichaam, veroorzaakt door negatieve prikkels die we ervaren als interne onrust. En de ene persoon heeft minder prikkels nodig dan de ander om onrustig te raken. 
Door de onrust te willen wegduwen, besteed je er aandacht aan en wordt de onrust alleen maar groter. Door er echter betekenis aan te geven en het te observeren dat het er is, zal het vanzelf afnemen. 
En op die manier creëer jij voor jezelf de nodige ruimte voor innerlijke rust, een absolute voorwaarde op weg naar een meer zelfzekere uitstraling!

 

Bewust worden van je eigen ‘intern kompas’ is daarom een cruciale factor als je stappen wilt zetten richting een gelukkig en professioneel leven.

 

 

 

DELEN MAG!

 

 

PLAATS EEN REACTIE