Ze zijn maar met weinig. Diegenen die echt stil staan bij waarom ze elke dag doen wat ze doen. Nochtans is dat dé essentie van ondernemen.
Of je nu een rasechte ondernemer bent, of je werkt voor een bedrijf waar je je ondernemerschap wil tonen, neem het waarom als uitgangspunt.

Simon Sinek is hier in één klap mee doorgebroken. Start With Why, de gouden cirkel van ondernemen.
Hij ontdekte dat organisaties en leiders die het “Waarom” als uitgangspunt hebben succesvoller, invloedrijker en innovatiever zijn.

Het waarom van je ondernemen helder krijgen, is geen makkelijke oefening. Vertellen wat je doet des te meer. Als je echter wil dat mensen aanhaken aan jouw verhaal, aan jou als ondernemer, dan maakt het waarom het verschil!

 

Laat mij je inspireren met mijn gouden cirkel van ondernemen. Zodat je daarna zelf aan de slag kan met het waarom van jouw ondernemen.

WAAROM
Er is zoveel kennis en kunde aanwezig bij introverte ondernemers en managers, maar ze focussen zich té veel op de inhoud. En dan kan niemand ze echt zien. Dan kunnen klanten, die de producten en diensten van deze ondernemers nodig hebben, ze niet vinden. Dan kunnen collega’s hun harde werk niet naar waarde schatten, want ze zijn té weinig onderscheidend.
En zo mist de introverte ondernemer of manager business opportuniteiten of promotiekansen.


HOE
Ik geef hen inzichten rond introverte kenmerken en mechanismen. Ik laat hen ontdekken over welke unieke kwaliteiten zij beschikken en geef handvaten die ze nodig hebben om meer van henzelf te laten zien. Ik bouw hun belemmerende gedachten om naar versterkende overtuigingen. Want het zijn die overtuigingen die zelfvertrouwen geven, motiverend werken en die tot actie aanzetten. Ik werk rond sociale en communicatieve vaardigheden zoals in de eerste plaats het opbouwen en onderhouden van relaties, het gunstig beïnvloeden van anderen en het spreken voor een groep. En dat allemaal op een manier die helemaal past bij de introverte persoonlijkheid.


WAT
Ik begeleid introverte ondernemers en managers via individuele trajecten of via groepsprogramma’s. Een individuele begeleiding heeft als voordeel om op maat van de klant te werken van A tot Z. Een groepsprogramma met maximaal 8 deelnemers heeft als voordeel om te leren van ervaringen van gelijkgestemden.

 

Neem je ondernemerschap in eigen hand! En ga vandaag nog aan de slag met jouw waarom.
Veel succes!

 

 

 

DELEN MAG!

 

 

PLAATS EEN REACTIE