Verdien tot 40% terug van de opleiding

kmo-portefeuille

Coaching@Work is een geregistreerd dienstverlener voor het domein opleiding.

Ons registratienummer voor opleidingen is DV.O220492

Indien je met Coaching@Work samenwerkt voor het volgen van opleidingen en coachingprogramma's, kan je op basis van onze registratie je aanvraag doen bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

 

Wat is de kmo-portefeuille?
De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse overheid voor opleidingen georganiseerd door geregistreerde dienstverleners. Met deze maatregel kan een middelgrote onderneming jaarlijks 15.000 euro subsidies krijgen en kleine ondernemingen jaarlijks 10.000 euro voor de volgende domeinen:

  • Opleiding
  • Advies over ondernemen
  • Advies over innoveren (technologieverkenning)

Let wel op: om aanspraak te kunnen maken op de kmo-portefeuille, dient je opleiding of adviesproject een minimumbedrag van 100 euro excl. BTW te beslaan. 


Voor wie is de kmo-portefeuille?
Ben je de zaakvoerder van een kmo (kleine of middelgrote onderneming), beoefenaar van een vrij beroep of ben je zelfstandige, dan kom je in aanmerking voor de kmo-portefeuille.
De opleiding moet een verbeterd functioneren van het bedrijf als doel hebben en moet door een geregistreerde dienstverlener zoals Coaching@Work worden georganiseerd.
Alle verdere voorwaarden verbonden aan de kmo-portefeuille voor opleidingen vind je op de site van de Vlaamse overheid

 

Hoeveel subsidie krijg je?
Een kleine onderneming kan jaarlijks een totaalbedrag van 10.000 euro krijgen en een middelgrote onderneming een bedrag van 15.000 euro krijgen voor de domeinen opleiding, advies over ondernemen en advies over innoveren samen.  Het steunpercentage dat je mag aanvragen is duidelijk omschreven in onderstaand tabel.

Percentage / plafond Opleiding of advies
steunpercentage 30% (MO) of 40% (KO)
steunplafond KO's € 10.000 (indicatief)
steunplafond MO's € 15.000 (indicatief)